Adductia bratului


Umăr Nici o investigaţie paraclinică actuală, indiferent de nivelul tehnologic implicat, nu poate substitui examenul clinic.

Acesta permite medicului ortoped să identifice segmentul afectat şi adductia bratului se orienteze asupra investigaţiilor imagistice pe care le consideră necesare. Patologia umărului este în general puţin cunoscută, astfel încât majoritatea afecţiunilor sunt înglobate într-un termen generic de periartrită scapulo-humerală.

 • Medical Market - Umărul, aspecte de anatomie și biomecanică
 • Medicamente pentru tratamentul artrozei coloanei vertebrale cervicale
 • Musculatura membrului superior
 • Paralizia de corzi vocale » Secțiunea: Boli și afecțiuni
 • Ce să bei pentru a restabili cartilajul

Stăpânirea unor cunoştinţe solide de anatomie şi de mecanică normală a articulației este crucială pentru o bună evaluare clinică. Investigarea oricărei articulaţii: umăr, cot etc. Examenul clinic al umărului se face cu pacientul având bustul dezbrăcat pentru a putea evalua atât umărul dureros, cât şi pe cel opus, având medicul curant poziţionat de aceeaşi parte.

adductia bratului unguente pentru artrita articulației umărului

În principal sunt câteva etape standard care trebuiesc parcurse: Inspecţia: presupune vizualizarea umerilor, evidenţiind orice modificare de formă a reliefului osteo-muscular, eventuale echimoze vânătăi sau alte modificări de culoare tegumentară. Se apreciază comparativ anatomia normală a umărului sănătos şi se notează prezenţa unor anomalii la umărul de interes. Palparea: presupune atingerea reperelor osoase şi musculare care se evidenţiază sub piele: claviculă, omoplat, musculatura deltoidiană, trapez, pectorali, bicepși etc.

adductia bratului senzație de durere și frig în articulație

Se reţine orice modificare de temperatură sau de sensibilitate a pielii, precum şi prezenţa durerii la nivelul articulaţiilor ce alcătuiesc umărul. Mobilizarea articulară are ca scop aprecierea gradului de mobilitate a articulației umărului.

Lateral, se inspecteaza anumite deformari ale articulatiei infectii, inflamatii, calcificari, traume, etc. Posterior se inspecteaza scapula, respectiv forma si asezarea ei. Superior se cauta inflamatii, deformatii ale claviculelor, asimetrii ale fosei supraclaviculare. Palparea Sensibilitate difuza la palpare anterioara si laterala a articulatiei este sugestiva pentru o infectie sau tendinita calcificata supraspinoasa.

Această este cea mai mobilă articulaţie a corpului uman permiţând poziţionarea membrului superior în diferite poziţii şi rotaţii. Pentru aprecierea corectă a lor pacientul stă cu braţul pe lângă corp având plica corpului orientată anterior.

adductia bratului apariția durerii articulației genunchiului când ghemuit

În mod normal există următoarele amplitudini de mişcare: - antepulsia mişcarea braţului înainte se poate face până când palma ajunge deasupra capului ° şi chiar peste - retropulsia mişcarea braţului în spate ajunge la 40° - abducţia mişcarea braţului în lateral este de 90° numai din articulaţie şi până la ° prin rotaţia omoplatului - adducția mişcarea braţului în interior ajunge până la 60° - rotaţie externă 30° se efectuează cu cotul adductia bratului flexie de 90 de grade - rotaţie internă ° până adductia bratului se loveşte de trunchi, continuând până la ° după ce trece de acesta - circumducţia mişcarea combinată care ne permite să realizăm un arc de cer cu braţul deasupra capului Testarea musculaturii coafei sau manșetei rotatorilor Coafa rotatorilor este un ansamblu de patru muşchi situaţi în profunzime ce asigură rotaţia umărului.

O serie de manevre specifice permit evaluarea funcţiei acestora.

adductia bratului dureri articulare rigide

Afectarea lor duce la dificultăţi sau chiar la imposibilitatea efectuării acestor manevre care devin foarte dureroase. Teste de instabilitate ce au ca scop obiectivarea unor leziuni ligamento-capsulare ce duc la ieşirea segmentelor osoase din articulaţie specifice pentru luxaţii sau subluxații.

Coracobrahial si M. Origine capul scurt - pe apofiza coracoida a scapulei; capul lung - pe tuberculul supraglenoidian al scapulei. Capul scurt situat medial si capul lung situat lateral sunt initial independente, apoi fuzioneaza intr-un corp muscular comun fusiform, terminat printr-un tendon. Insertie: pe tuberozitatea radiusului.

Alte teste specifice unor articulaţii mai mici cum sunt cele ce leagă clavicula de stern sau de acromion sau care apreciază funcţia altor muşchi bicepși, pectorali, trapez, musculatura din jurul omoplatului etc.

Evaluarea vascularizației prin aprecierea pulsului la artera axilară, humerală şi radială Evaluarea neurologică prin explorarea zonelor de sensibilitate tegumentară, a motricităţii, reflexelor sau a eventualelor tulburări trofice de la nivelul umărului şi a membrului superior.

adductia bratului artrită dureroasă

Nu trebuie uitat că o serie de afecţiuni cervicale, cardiace, pulmonare sau digestive pot da dureri iradiante în regiunea umărului. Când se bănuieşte o astfel de patologie este necesar un consult interdisciplinar.

Mușchii regiunii anterioare[ modificare modificare sursă ] Mușchii regiunii anterioare sunt inervați de nervul musculocutan și sunt următorii: mușchiul biceps brahial: își are originea pe procesul coracoid printr-un tendon comun cu mușchiul coracobrahial capul scurt al mușchiului biceps și pe tuberculul supraglenoidian al scapulei capul lung al bicepsului. Mușchiul biceps este un mușchi flexor care datorită inserției sale pe tuberozitatea radială, este și supinator la adductia bratului contracției. Acesta se inseră pe tuberozitatea ulnei și este un mușchi flexor al antebrațului și tensor al capsulei cotului. Mușchii regiunii posterioare[ modificare modificare sursă ] Mușchii regiunii posterioare a brațului sunt inervați de nervul radial și sunt următorii: mușchiul triceps brahial: caracteristica lui este că are trei capete de origine: capul lung, capul medial și capul lateral.

Te doare umărul sau cotul? Te poți programa pentru adductia bratului consultație de specialitate în vederea diagnosticării și începerii programului tău personalizat de tratament.

 1. Examenul clinic al umarului
 2. Examinarea umărului - Dr. Gavrilă - chirurg ortoped
 3. Джезерак неподвижно сидел, окруженный хороводом цифр.
 4. Я пошел по этому туннелю,-- упрямо заявил он, словно бы даже провоцируя Хедрона остановить .
 5. Scolioză și dureri articulare
 6. Braț (anatomie) - Wikipedia
 7. Cum se tratează articulația cotului mâinii pentru artroză
 8. Muschii membrului superior - deltoid, supraspinos, rotund : Membrul superior