Articulatia interfalangiana


Hialurom Hondro Artroza mâinii La nivelul mainilor, ca de altfel si la celelalte articulatii, instalarea artrozei este asimptomatica mult timp.

recenziile durerii articulare

Debutul este lent, insidios, bolnavul nu poate preciza momentul aparitiei primelor simptome. Artroza la nivelul mainilor este mult mai frecvent intalnita la femei in comparatie cu barbatii.

Sunt afectate in special articulatiile interfalangiene proximale si interfalangiene distale articulatiile dintre falange, adica oasele degetelor si articulatia carpometacarpia na a policelui a degetului mare.

remediu pentru inflamația genunchiului

Artroza instalata la aceasta articulatie a degetului mare se numeste rizartroza si este mai frecventa la persoanele care desfasoara articulatia interfalangiana profesionale in care mainile sunt intens solicitate. Durerea cauzata de artroza la nivelul mainilor nu este atat de intensa precum se intampla in cazul artrozei localizate la nivelul genunchilor sau soldurilor, de exemplu.

Semnele clinice prezenta nodulilor artrozici la nivelul articulatiilor interfalangiene proximale si distale si deformarile articulare impreuna cu radiografia mainilor confirma diagnosticul.

cum se tratează articulațiile cotului

Pe radiografie apar ingustari ale spatiilor articulare, osteofite mici productii osoase ale osului subiacent cartilajului articular afectat de artrozasubluxatii articulare si devieri ale axului normal al degetelor. Infiltratiile intra-articular e presupun injectarea de acid hialuronic direct in articulatie si se efectueaza in conformitate cu diagnosticul stabilit de catre medicul specialist.

artrita este tratată de un neurolog