Bursa ischiadica


Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze [1], [2], etc.

Încărcat de

Gluteus maximus m. Acest mușchi atinge cea mai mare dezvoltare în om în legătură cu cei drepți.

artrita în simptomele genunchiului

Suprafața culcat, are un vârf larg pe iliac glutea posterior lineainițiale mușchilor tendon porțiunea erector spinali, pe suprafața dorsală a sacrul și coccisul pe pachetul sacro-bugornoy.

Mușchiul trece oblic în jos și lateral și este atașat la tuberozitatea fesieră femurului.

O parte din pachetele musculare trece peste trohanter și țesute în iliacă tibial tractului fascia lata. Între tendon și mușchi au o trohanterului mare trohanter sac gluteus maximus trochanterica Musculi Bursa Maximi feseiar la nivelul tuberozității ischiatice - sciatic Geanta gluteus maximus mușchi ischiadica Musculi bursa Maximi fese. Funcție: poate acționa asupra articulației șoldului atât cu toată masa, cât și cu părțile sale separate.

supramax articulatii plicuri pret

Tăierea întregii mase, gluteus maximus extinde coapsa în același timp, se rotește spre exterior. Ansamblul mușchilor anteroposteriori retrage femurul, împinge bursa ischiadica iliac-tibial al fasciei largi și promovează retenția articulației genunchiului în poziția extinsă. Masele muschilor din spate conduc coapsa, în același timp se rotesc spre exterior.

Bine ați venit la Scribd!

Cu un membru inferior fix, mușchiul destabilizează pelvisul și, împreună cu el, trunchiul, ținând-o în poziție verticală pe capul femural dă corpului o poziție militară.

Sursa de sânge: arterele gluteale inferioare și superioare, artera mediană, care înconjoară femurul. Mijlocul gluteului mijlociu m.

  • Escarele de decubit leziunile de presiune » Secțiunea: Boli și afecțiuni
  • Sunteți pe pagina 1din 5 Căutați în document Regiunea fesiera : -limitata superior de creasta iliaca -inferior :pliul fesier -lateral :verticala coborata de la spina iliaca antero-superioara -medial :santul interfesier.
  • Grupul de mușchi intern include blocajul iliac-lombar, blocarea internă și forma de pară.
  • Cum să tratați recenziile de artrită
  • Gluteus mușchi | Competent despre sănătate pe iLive

Mucusul este îndreptat în jos, trece într-un tendon gros, care se atașează la partea superioară și la suprafața exterioară a unui trohanter mare. Fascicolele posterioare ale mușchiului se află sub mușchiul gluteus mare.

articulație în genunchi și cotul doare

Între tendonul dintre mușchiul mijlociu gluteus și trohanterul mare se găsește o pungă de stern a musculaturii gluteului bursa ischiadica bursa trochanterica musculi glutei medii. Funcție: retrage șoldul, fascicolele din față rotesc șoldul spre interior, spatele - spre exterior. Cu un membru inferior fix, împreună cu un mușchi mic gluteus, păstrează pelvisul și trunchiul într-o poziție verticală. Sursa de sânge: artera gluteală inferioară, artera laterală, care înconjoară femurul.

durerea în articulațiile degetelor provoacă durere

Mucusul feselor mici m. Aceasta începe pe suprafața exterioară a aripii iliace între liniile gluteene anterioare și inferioare, de-a lungul marginii crestăturii sciatice mari. Este atașată suprafeței anterolaterale a trohanterului mare; o parte din mănunchiuri este țesută în capsula articulației șoldului.

durere de flexie la genunchi

Între tendonul mușchiului și trohanterul mare există o pungă de stern a micului mușchi gluteus bursa trochanterica musculi glutei minimi. Funcție: bursa ischiadica șoldul, fascicolele frontale sunt implicate în întoarcerea coapsei spre interior și cele din spate sunt în exterior.

Sursa de sânge: artera gluteală superioară, artera laterală, care înconjoară femurul.

rit de dureri articulare