Condylus occipitalis


Leziuni Structura craniului: departamente. Suprafața sa exterioară este convexă și internă, creier, concavă. În partea din față a departamentului său există o gaură mare occipitalăforamen magnum care leagă cavitatea craniului cu un canal spinal. Această gaură este înconjurată de un canal superficial de adâncime, Sulpus Sinus occipitalis.

Pe baza datelor privind dezvoltarea osului occipital în el există patru părți care înconjoară o gaură mare occipitală : partea bazilară este în fața găurilor mari occipliniipărțile laterale asociate - pe părțile și occipitalul scale, situate în urmă.

Basilar Piece. În anii tineresc, cartilajul este înlocuit cu țesut osos și condylus occipitalis oase se îmbină într-una. Suprafața superioară a părții bazare, orientată, netedă și puțin concavă.

Structura craniului: departamente. Enciclopedia medicală mare Skate

Este cu o parte a corpului unui os condylus occipitalis în față, clivus, îndreptat spre o gaură mare occipitală există un creier alungit, podul și artera basilară a creierului cu ramuri. În mijlocul fundului, suprafața exterioară, ușor convexă a părții bazare este un mic tuberculum de faringiem locul de atașare a ligamentului longitudinal frontal și a mantalei fibroase a faringelui și a liniilor aspre urme de atașament și mușchii condylus occipitalis de capul.

Marginea exterioară, ușor neuniformă a părții bazare și a părților laterale ale osului occipital se învecinează cu marginea din spate a pieselor pietroase. Gapul stâncos-occipital, Fissura Petrociccipitalis este format între ele; Pe un craniu care nu este orientat, acesta este fabricat de cartilaj, formând o sincronoderoză stâncoasă-occipitană, sincrondrosis petrooccipitară, care, pe măsură ce echilibrul craniului cartilajului se transformă în vârstă.

Medical expert of the article

Piese laterale, pariuri laterale, o formă alungită, îngroșată în secțiunile din spate și în față sunt oarecum îngustate; Ele sinovita leziuni la genunchi părțile laterale ale unei găuri mari occipitalefutute în față cu partea bazilară și în spatele - cu scale occipale.

Pe suprafața creierului din partea laterală, exteriorul marginii sale, există o canelură îngustă a sinusului stâncos inferior, Sulcus Sinus Petrosi Inerioris, care este adiacent la marginea din spate a părții pietroase, formând un canal cu același numecare se află sinusul stâncos al fundului venos, sinusul Petrosus inferior.

În partea inferioară, exteriorul, suprafața fiecărei părți laterale este forma oblong-ovală a procesului articular convex - cercevea occipitală, Condylus occipitalis. Suprafețele lor articulare sunt convertite în față, diverge spate; Acestea sunt articulate cu gropile articulare superioare ale Atlanta. În spatele minții occipale, există un mister al unei fosa, Fossa Condylaris și în condylus occipitalis de jos a lui - o gaură care duce la un canal mobil non-permanent, Canalis Condylaris, care este locația veneșului emisar misterios, v.

Emissaria condylaris. Pe marginea exterioară a părții laterale există o mare, cu margini netede ale unei tăietori jugulari, incisura jugularis, pe care se află micul Procesus intrajugularis. Clippingul jugular cu un filtru al părții stâncoase din osul temporal condylus occipitalis o gaură jugulară, foramen jugulare.

Procesele urgente ale ambelor oase condylus occipitalis separate de această gaură în două părți: o spate mare, în care este listată bulbul superior al venei jugulare interioare, bulbusul V. Jugularis superior, și un front mai mic, prin care trecerea nervilor cranieni: limba, n. Glossofarygeus, rătăcire, n.

Vagus, și a adăugat, n.

dă clic și doare o articulație a degetului

Spate și în afara tăierii jugulare limitează procesul jugular, procesus jugularis. Pe suprafața exterioară a bazei sale există un mic proces ocazional, Processus paramastoideus locul de atașament direct, m. Rectus capita lateralis. În spatele procesului jugular, pe partea laterală a suprafeței interioare a craniului, există o canelură largă toate medicamentele pe bază de condroitină sinusul sigmoid, sulcus sinus sigmoidei, care este o continuare a aceluiași nume al osului temporal.

Condylus occipitalis și medial se află cu un tubercul jugular elegant, tuberculum jugulare. Zadi și cartea din tubercul jugular, între procesul jugular și modelul occipital, în grosimea osului trece canalul sub-bandă, canalis hipoglossalis se află cu un nerv care se apropie, n. Cântarele occipitale, Squama occipitalis, limitează spatele unei găuri mari occipitale și este cea mai mare parte a osului occipital.

articulațiile articulare din coate doare ce să facă

Aceasta este o placă îndoită cu o formă triunghiulară cu o suprafață interioară creier concavă și convexă exterioară. Marginea laterală a cântarelui este împărțită în două departamente: o margine lambudoidă mai mare, marginea lambudoide, Margo Lambdideus, care, intră într-o legătură cu marginea occipitală a oaselor întunecate, formează o cusătură lambudoidă, sutura Lambdoidea și un mic mai mic, Land mastoid slab zastic, Margo Mastoideus, condylus occipitalis, adiacentă marginea capului adjunct al osului temporal, formează o cusătură în formă de gașcă, sutura occipitomastoidea.

În mijlocul suprafeței exterioare a scalelor, în regiunea celui mai mare bulgare, există o proeminență occipitală externă, externa occipitară proberania, ușor adaptată prin piele. Este divergentă pe părțile asociate liniilor de vârf convexe, superiorele lineae nuchae, mai sus, care, în paralel, acestea sunt găsite de aditivi cele mai mari condylus occipitalis de ieșire, lineae nuchae supremae.

Oase strânsă: anatomie

Din proeminența occipitală în aer liber la gaura mare occipientă coboară pieptenele occipitale exterioare, Crista occipitalis externa. În mijlocul distanței dintre gaura mare occipientă și proeminența occipitală în aer liber de la mijlocul acestei creste la marginile cântarelor occipitale, liniile de ieșire inferioare sunt divergente, lineau nuchae inferiore, care sunt paralele cu partea de sus.

Toate aceste linii sunt locul de atașare a mușchilor. Pe suprafața scalelor occipale de sub liniile superioare de ieșire sunt mușchii atașați care se termină cu osul occipital.

Pe suprafața exterioară a scalelor, aceasta corespunde proeminenței occipitale exterioare.

You can find it in:

La marginile brazdei și creasta îndrăzneață interioară este atașată cu o teacă solidă a creierului cu sinusuri venoase în el; În domeniul altitudinii cruciforme există o condylus occipitalis a acestor sinusuri.

Vei fi interesat de ea citit: Craniul este alcătuit din mai multe oase nepermise legate între ele și care transportă funcții foarte importante, și anume, protecția creierului și a simțurilor. În plus, ramurile inițiale ale corpurilor digestive și de respirație sunt legate de acesta, precum și un număr de mușchi.

Diferențiază cerebrală cerebrală și craniul de craniu. Cerebralul este osul plat occipital, structura sa va fi descrisă mai jos.

General Oasele occipitale este ciudată, situată în partea din spate a craniului, este compusă din 4 elemente care înconjoară o gaură mare a suprafeței frontale a suprafeței exterioare.

Ce este o anatomie normală a osului occipital. Basilar - partea principală care apare în partea din față a deschiderii exterioare. În copil, partea bazilară și osul în condylus occipitalis de pene este combinată cu un cartilaj, ca rezultat, se formează sincronoza în formă de pană occipitană. La tinerii și fetelor, după vârsta de ani, condylus occipitalis cresc, deoarece cartilajul este înlocuit cu țesut osos. Partea bazilară de suprafață din interior, îndreptată spre cavitatea craniului, se distinge prin netezime și îndoire ușoară.

inflamație articulară după o fractură a brațului

Acesta conține baril de creier parțial situat. În zona în care se află marginea exterioară, brazda este un păcătos de fund de piatră, care este adiacent față de partea din spate a părții pietroase a templului.

Suprafața exterioară situată mai jos este convexă și dură. În mijloc este un tubercul de dăunător. Partea laterală Lateralul sau partea este o cameră de aburi, o formă alungită. La suprafață, în partea de jos, iar în exterior condylus occipitalis procesele în formă de elipul articular, care sunt numite - soșete occipitale.

Orice mumouts are o suprafață superioară, care o arde cu prima vertebră cervicală.

Pe partea din spate există un mister al unei fosa, care se află cu un model nepermanent. Misterele de la baza sa sunt permeabile de canalul de subcondiționare.

articulațiilor și boala lor

Trebuie remarcat faptul că canalul sub-bandă trece prin os. Marginea laterală are o licitație jugulară, combinând cu o tăietură de text a osului temporal, care este numit și ca rezultat, o gaură de dozare. Vena jugulară trece prin ea, precum și nervii: rătăcire, adăugată și limbă.

Fundătură Anatomia osului occipital Cea mai masivă parte a osului occipital este scalele occipitale, care se află în spatele unei deschideri occipitale mari și care participă la formarea unui arc de custină și a unei baze. Cântarele occipitale sunt un os de acoperire.

Occipital condyle [condylus occipitalis] înseamnă în null » Dict…

În partea centrală din afara scalelor are o proeminență occipitală exterioară. Poate fi ușor de lipit prin piele. Din proeminența externă spre deschiderea occipitală mare există un pieptene de combustie în aer liber.

Pentru ambele părți ale creasta externă, jurnalele superioare pereche sunt ramificate.

  • Porțiunile laterale ale osului occipital De la Wikipedia, enciclopedia liberă Sari la navigare Sari la căutare Porțiunile laterale sau condilare ale osului occipital Pars lateralis ossis occipitalis sunt două porțiuni ale osului occipital aflate lateral de gaura occipitalăde o parte și de alta a ei; se unesc anterior cu porțiunea bazilară a osului occipitaliar posterior cu solzul occipitalului.
  • Condilul occipital - Wikipedia
  • Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți.
  • Porțiunile laterale ale osului occipital - Wikipedia
  • Recenzii de glucozamină condroitină
  • Tincturi pentru dureri articulare
  • Unguent gel pentru osteochondroza cervicală

Ele sunt un traseu care atașează mușchii. Ele sunt la nivelul proeminenței externe, iar partea inferioară în mijlocul creasta exterioară. Osul de sferic. Este nepermanast, situat în partea centrală a bazei craniului. Oasele în formă de pene are o formă complexă, există un corp, aripi mici și mari, precum și procese perete.

Procesul de chicdeal este o secțiune ridicată a craniului în ureche.

Meniu de navigare

Aici sunt celulele axei aeriene ale conductei de auz, care sunt asociate cu urechea medie. Marginea citată, situată pe osul occipital, este marginea cântarelor occipitale, care este legată de osul templului.

Cusătura în formă de grilă este o margine mastoida, conectată la suprafața osului templului având un aspect din spate.

Masele laterale Cu laturi, o deschidere occipitană mare este limitată. Pe suprafața exterioară există mistere care servesc ca conectori ai suprafețelor articulare ale Atlanta. Ce se aplică la masele laterale? În primul rând, este procesele jugulare care limitează gaura jugulară din lateral. Procesul jugular este situat acolo, unde și marginea din spate a tăierii jugulare.

Pe interiorul condylus occipitalis este un sinus sigmoid. Are o formă de arc și este o continuare a brazdei cu același nume, dar în osul temporal. Plotul care acoperă canalul sub-bandă are un tubercul jugular blând, neted. De asemenea, acesta este un canal aproximativ canalul nervului subwoysituat pe lateral și în fața găurii mari.

În spatele misterului există un condylus occipitalis muman în care se află vena emisarică. Leziuni ale osului occipital Oasele occipitale, ca și craniu întreg, este susceptibilă la răniri, care pot duce la consecințe fatale, deoarece în această parte este că craniul protejează centrul vizual.

Prin urmare, daunele grave pot duce la pierderea parțială sau completă a capacității de a vedea. Tipuri de daune de ocupare: Fractura presată a osului occipital: apare atunci când este expusă la craniu, și anume osul occipital, un subiect mic. În același timp, de regulă, creierul suferă.

Deteriorarea sustenării: Tulburări de integritate, care se caracterizează prin apariția fragmentelor de diferite dimensiuni. Ca rezultat, osul își pierde funcțiile, iar structura creierului este deteriorată.

medicament pentru articulațiile a trei