Fractura cominutiva


Acestea apar atunci cand o zona a unui os nu mai poate sustine forta la care este supusa si cedeaza. Atunci cand ne gandim la o fractura, exista doi factori ce trebuie luati in considerare: energia evenimentului ce a dus la producerea ei si rezistenta osului respectiv.

Fractura de col femural si fractura cominutiva de femur » Secțiunea: Forum medical seara, tatal meu a suferit un accident saptamana trecuta avand fractura de col femural si fractura cominutiva de femur. Medicul curant a hotarat sa foloseasca o tija de reconstructie femur de 40 42 44 si Imi puteti spune va rog daca considerati ca exista vreo varianta mai Exista riscuri majore Va multumesc anticipat.

Rezistenta osului poate sa fie normala os sanatos, care nu a mai avut fara traumatisme sau scazuta de exemplu: osteoporoza sau maladia Paget. Factorii care contribuie la producerea fracturilor de membre In linii mari, acestia pot fi factori: generali — osteoporoza sau maladia Paget metabolici — deficienta in vitaminele C si D, hiperparatiroidism inflamatori fractura cominutiva osteomielita, artrita reumatoida neoplazici — tumori primare fractura cominutiva osului sau metastaze neuromusculari — fractura cominutiva ale maduvei spinarii si miopatii Clasificarea fracturilor De asemenea, clasificarea fracturilor se poate face dupa mai multe criterii.

In functie de aspectul pielii, deosebim: fracturi inchise piele intacta si fracturi deschise. Daca luam in considerare numarul locurilor pe os in care s-a produs fractura: fractura simpla osul s-a rupt intr-un singur loc, deci au rezultat doua segmente si fractura cominutiva au rezultat trei sau mai multe segmente.

fractura cominutiva

Tratamentul fracturilor Tratamentul fracturilor il reprezinta consolidarea oaselor. Acest proces depinde de varsta pacientului, de gradul deplasarii fracturii, tipul acesteia, localizarea, vascularizarea zonei de fractura si patologia.

  • Aceste tipuri de fracturi se clasifica dupa aspectul pielii, astfel: - Fracturi deschise pielea prezinta plaga si se pot observa oasele - Fracturi inchise pielea nu are plaga, nu se observa oasele Simple si cominutive Acest tip de fractura se clasifica dupa numarul rupturilor de os in: - Fracturi simple ruperea osului intr-un singur loc - Fracturi cominutive ruperea osului in mai multe locuri Patologice Aceste tipuri de fracturi apar spontan, de obicei fara ca persoana afectata sa fi suferit vreun traumatism.
  • Collanol prospect pret
  • Fractura Cominutiva - definitie | i-cazari.ro
  • Fractura, Fractura - Ortopedie ArcaLife
  • De obicei, prin fractura se intelege o discontinuitate la nivelul osului.
  • Fractura este întreruperea continuității unui os.
  • Во время своего недолгого пребывания в Эрли Элвин видел, как мать учила ребенка ходить.
  • Fractura cominutiva

Imobilizarea intereseaza o articulatie supra si alta subiacenta focarului de fractura. Din punct de vedere radiologic, calusul apare la 4 saptamani posttraumatism. Diagnosticul fracturilor Diagnosticul vindecarii fracturii se face prin examinare clinica si confirmare radiologica.

fractura cominutiva

Urmarirea pacientului se continua pana cand linia de fractura nu mai este vizibila. Scopul principal al tratamentului propriu-zis este de a restabili nivelul normal de activitate al pacientului.

fractura cominutiva

Tratamentul fracturilor Clinica noastra detine mijloacele necesare pentru tratarea fracturilor, plecand de la evaluarea musculoscheletala, interpretarea radiografiilor si examenul clinic al zonei afectate, acestea fiind urmate de recomandarea si executarea protocolului de recuperare care va cuprinde gimnastica medicala si proceduri de fizioterapie.