Medicament comun


Pe aceeași temă

De ce achitaţi mai mult? În cadrul campaniei cetățenii urmează să fie informați despre faptul că pot solicita în farmacii întreaga gamă de medicamente cu aceeași substanță activă și să aleagă preparatul la preţul cel mai convenabil. Conform Ordinului Ministerului Sănătății cu privire la prescrierea şi eliberarea medicamentelor, medicii prescriu medicamentele pe baza substanței active, care se regăsește în mai multe preparate sub diverse denumiri comerciale și la prețuri diferite.

mâna stângă amorțită dureri articulare la nivelul piciorului și gleznei

Prin urmare, este important ca pacienții să cunoască opțiunile de tratament disponibile în farmacii și să poată face o alegere informată. Scopul nostru comun este să intensificăm informarea și controalele în acest sens.

calmante pentru pastile de durere articulară magician 30 în tratamentul artrozei

Un alt obiectiv al campaniei îl constituie informarea consumatorilor cu privire la medicamentele generice, care, la fel, pot genera economii semnificative, fără a se face vreun compromis la nivelul calității. Pentru a putea obţine autorizarea de punere pe piaţă, companiile farmaceutice trebuie să demonstreze că sunt îndeplinite criteriile internaţionale şi naţionale privind calitatea, siguranţa şi eficienţa medicamentelor. Campania va cuprinde o serie de acțiuni de informare, inclusiv comunicare în presa scrisă și online, în social media și promovare directă către pacienți în instituțiile medicament comun publice.

Astfel, medicament comun posturile TV și radio se vor difuza spoturi video și audio în limbile română și rusă. Acestea vor fi rulate și pe ecranele amplasate în instituțiile medico-sanitare publice.

cu articulații leucemice rănite artroza forului de tratare a degetelor mari

Totodată, se vor distribui pliante menite să informeze consumatorii finali despre diferența dintre medicament comun originale și cele generice. În Moldova sunt autorizate 5. Fiecare lot de medicamente destinat pentru plasarea pe piața farmaceutică este supus controlului calității.

dacă durere articulară tratamentul inflamației umărului

De exemplu, anul trecut au fost verificate peste 35 de mii de loturi de medicamente, 61 fiind rebutate, iar  în perioada ianuarie - august  controlului calității au fost supuse peste 23 de mii de loturi, iar în 48 de cazuri s-a adeverit că medicamentele nu corespund cerințelor.

Spoturile video în română și rusă le puteți vedea accesând aceste link-uri:.