Osteocondroza lombară
Osteocondroza cervicala: simptome si tratament
Durerea de spate poate fi provocată de o varietate de factori: osteocondroza vertebrală este unul dintre ele. Ce parte a corpului este afectată de osteocondroză şi cum recunoaştem boala? Osteocondroza este o boală care afectează oasele şi cartilajele.
Osteocondroza are în vizor coloana noastră vertebrală — mai exact, discurile intervertebrale. Ne mişcăm mult în fiecare zi: urcăm scările, ne grăbim către autobuz şi cărăm sacoşe grele de la magazin, coloana noastră vertebrală fiind supusă efortului. Discurile intervertebrale ajută la minimizarea sarcinii exercitate asupra vertebrelor coloanei şi a frecării dintre ele. Ele sunt compuse din ţesut cartilaginos, care rezistă compresiei.
Osteocondroza: limitarea libertăţii de mişcare
Sarcina cea osteocondroza lombară mare este în zona gâtului şi lombară a coloanei vertebrale, iar aceste discuri intervertebrale sunt în mod special cele mai vulnerabile la osteocondroză. Osteocondroza cervicală poate apărea ca o durere de cap acută. Pot apărea şi dureri de gât sau dureri musculare. Acest tip de durere începe de obicei la coloana vertebrală şi se răspândeşte la braţe şi piept.
- Osteocondroza lombara Pagina 4
- Osteocondroza cervicala: simptome si tratament - Farmacia Ta - Farmacia Ta
- Osteocondroza coloanei vertebrale lombare: simptome și tratament.
- Cum poti preveni spondiloza cervicala Care sunt cauzele spondilozei Spondiloza apare ca urmare a inaintarii in varsta deoarece oasele si ligamentele din coloana vertebrala se uzeaza, isi pierd din rezistenta.
- Ce este spondiloza cervicala si care sunt simptomele acesteia | i-cazari.ro
- Dureri in zona lombara Din Comunitate buna ziua.
- Durerile articulare singure
- Osteocondroza: limitarea libertăţii de mişcare - Medicina Romaneasca
Durerea este provocată de compresia nervilor şi se simte de obicei în timpul nopţii sau dimineaţa. În timpul zilei, persoana poate să nu simtă deloc durerea, deoarece osteocondroza lombară este într-o poziţie diferită. Osteocondroza lombară este caracterizată de durere în talie, rigiditate şi pierderea flexibilităţii.
Pe măsură ce boala progresează, durerea poate să se răspândească către un membru sau către ambii. Mersul poate fi modificat, deoarece bolnavul încearcă să pună mai multă greutate pe piciorul mai puţin afectat.

Cine suferă de osteocondroză? Cauzele exacte ale osteocondrozei vertebrale nu sunt încă determinate. Totuşi, se crede că boala este influenţată de operaţii anterioare la discurile intervertebrale şi inflamaţii, scolioză curbura anormală a coloaneişofat şi ridicat de greutăţi, fumat şi tuse cronică. Toţi aceşti factori pot provoca micro traume ale vertebrelor, muşchilor sau ligamentelor şi se crede că ei contribuie la apariţia osteocondrozei.

O altă categorie supusă riscului sunt atleţii, care pot pune o sarcină mare pe coloană în timpul antrenamentului şi se accidentează frecvent. Cum se tratează osteocondroza? Nu există vindecare pentru osteocondroză, dar sunt disponibile medicamente pentru a calma simptomele, cum ar fi durerea şi inflamaţia. Acestea pot fi creme locale sau unguente sau pastile, cum ar fi antidepresivele, care pot ajuta la eliberarea de durerea cronică; ele pot fi prescrise şi bolnavilor care au dificultăţi în a adormi sau se simt deprimaţi din cauza durerilor persistente.

Fizioterapia şi masajul pot ajuta şi ele bolnavii ce suferă de osteocondroza lombară. Mişcarea este foarte importantă atât pentru prevenirea, cât şi osteocondroza lombară încetinirea progresului bolii. Prin urmare, chiar şi bolnavii cu dureri severe n-ar trebui să zacă în pat mai mult de câteva zile; în plus, chiar şi atunci când zac la pat sunt sfătuiţi să facă un pic de exerciţii.
Bolnavii cu osteocondroză ar trebui să facă exerciţii fizice regulat, în special exerciţii care întăresc spatele şi muşchii abdominali, deoarece acestea pot ajuta la alimentarea cu oxigen şi elemente nutritive prin sânge a discurilor intervertebrale şi încetinesc deteriorarea lor. Un program de exerciţii adecvat poate fi conceput de către un medic.
osteocondroza lombara
Sunt recomandate deseori exerciţii de încordare şi relaxare musculară şi înotul. Este important să vă aduceţi aminte să faceţi exerciţii cu precauţie şi să aveţi grijă să nu vă suprasolicitaţi; încordarea musculară ar trebui să fie blândă şi nedureroasă. Deşi osteocondroza nu poate fi vindecată complet, unele măsuri pot ajuta la încetinirea progresului bolii. În plus, când suntem conştienţi de factorii de risc, putem lua unele măsuri preventive. Prin efectuarea mai multor exerciţii fizice, postură corectă şi alimentaţie sănătoasă, putem evita durerea de spate şi boli ca osteocondroza.