Pes anserinus. Pes Anserinus Meaning in English


durere în articulația degetului de la piciorul drept

Bursita pes anserină este o afecțiune inflamatorie a genunchiului medial interior la bursa anserinăo bursă sub muscularăchiar sub pes anserinus. Bursita pes anserină Pes anserina este în partea dreaptă jos a imaginii Pes anserine bursa se află dedesubt Specialitate Pes anserinus Patologie The APOFM anserinus este în cazul tendoanelor Sartorius-gracilis și semitendinos se alăture la genunchi medial, [1] în anteromedial proximal a tibiei.

Pes anserina bursita poate rezulta din stres, pes anserinus, obezitatea si trauma la acest domeniu.

un deget mic pe articole

O apariție de bursită pes anserină se caracterizează de obicei prin durere la nivelul genunchiului medial și regiunea tibială superioară, în special la urcarea scărilor, sensibilitate și umflături locale. De la anterior la posterior, pes anserinus este alcătuit din tendoanele mușchilor sartorius, gracilis și semitendinos.

Uploaded by

Tendonul legat se află superficial la inserția tibială a ligamentului colateral medial MCL al genunchiului. Site-ul este uneori umflat, dar nu întotdeauna.

calmant pentru artroza articulației umărului

Probabilitatea de bursită per anserină este crescută la pacienții cu osteoartrita. Uneori raportează slăbiciune sau scăderea intervalului de mișcare. Medicul examinează genunchiul în extensie completă, căutând sensibilitate în articulația genunchiului medial și în regiunea tibială proximală, medială și simte sensibilitate de-a lungul tendoanelor mediale ale per anserinei atunci când genunchiul este flexat la 90 de grade.

Articulația durează articulațiile

Imagistica nu este frecvent utilizată pentru acest diagnostic. Tratament Bursita pes anserină poate fi tratată cu o varietate de tratamente de kinetoterapie, steroizi pentru reducerea inflamației sau intervenții chirurgicale, dacă este necesar.

Tratamentele de kinetoterapie includ ultrasunete terapeutice, stimulare electrică E-stimexerciții de reabilitare și gheață.

Exercițiile de reabilitare se fac cu intenția de a întinde și de a întări abductorii șoldului, cvadricepsul și ischișorii.