Poliartrita alcoolica. Dementa alcoolica – degenerarea creierului din cauza alcoolului


Vezi mai multe articole din categoria stiinta-sanatate Pacienţii au fost rugaţi să precizeze frecvenţa cu care au consumat alcool în luna precedentă şi au fost supuşi unor examinări radiologice şi unor teste sangvine.

tratament pentru artroza la sold faceți clic pe toate articulațiile fără durere

Articulaţiile lor au fost şi ele examinate. Acesta a fost primul studiu care a relevat faptul că alcoolul, consumat cu moderaţie, poate să reducă gradul de severitate al acestei maladii, în cazul pacienţilor umani.

tratamentul bolii articulațiilor cotului cum se tratează artrita și artroza articulației gleznei

Date similare au fost obţinute pe şoareci. Cercetătorii britanici au constatat poliartrita alcoolica persoanele care nu beau deloc alcool prezintă un risc de patru ori mai mare de a se îmbolnăvi de poliartrită reumatoidă, comparativ cu persoanele care consumă alcool de cel puţin 10 ori într-o lună.

După această valoare, riscul scade odată cu creşterea frecvenţei consumului de alcool. Cercetătorii britanici au analizat frecvenţa consumului de alcool şi nu cantitatea ingerată, însă rezultatele lor le confirmă pe cele ale unui studiu anterior realizat în ţările scandinave asupra riscului de declanşare a poliartritei reumatoide în funcţie de cantităţile absorbite.

medicament pentru artroza degetelor inflamația ligamentelor și a tendoanelor articulațiilor picioarelor