Reactive arthritis. Referințe bibliografice pe an


Traducere "arthritis" în română

RAA este o boală cauzată de infecția faringiană declanșată de o bacterie numită streptococ. Există mai multe grupuri de streptococi, dar numai cei din grupa A provoacă RAA. Deși infecția streptococică este o cauză foarte frecventă de faringită infecție în gât la copiii de vârsta școlară, nu toți copiii cu faringită vor dezvolta RAA. Boala poate provoca inflamații și leziuni ale inimii.

Reactive Arthritis Illness Script - USMLE, Medicine, Pediatrics Board Review

Se manifestă mai întâi cu dureri și tumefieri articulare de scurtă durată și mai târziu cu cardită inflamația unor structuri ale inimii sau cu o tulburare a mișcărilor involuntare anormale coree datorită inflamării creierului. Pot apărea erupții cutanate sau noduli pe piele.

reactive arthritis

În trecut, înaintea apariției antibioticelor, numărul de cazuri era ridicat în țările cu climă caldă. După ce tratamentul cu antibiotice a devenit o practică comună pentru tratarea faringitei, frecvența acestei boli a scăzut, dar afectează încă mulți copii cu vârste între ani în întreaga lume, conducând la afecțiuni ale inimii într-o mică proporție a cazurilor.

 • reactive arthritis - Перевод на румынский - примеры английский | Reverso Context
 • Более того -- контраст разительнее трудно было бы и представить.
 • Он улыбнулся, припомнив предсказание Хедрона, что если он, Олвин, когда-нибудь и доберется до Лиза, то найдет его как две капли воды похожим на Диаспар.
 • Dureri articulare pentru dureri articulare
 • Reumatismul Articular Acut Și Artrita Reactivă Post-Streptococică
 • Reactive arthritis - Aliphia

Datorită manifestărilor sale articulare, boala este inclusă în categoria bolilor reumatice ale copiilor și adolescenților. Frecvența cazurilor de Reactive arthritis este distribuită în mod inegal la nivelul globului. Apariția Reactive arthritis variază de la țară la țară: există țări în care nu este înregistrat niciun caz și țări cu procente medii sau mari mai mult de 40 de cazuri la Se estimează că există peste 15 milioane de cazuri de boli de inimă reumatismale la nivel mondial, cu Boala este consecinţa unui răspuns imunitar anormal la infecţia faringiană cu Streptococcus pyogenes, sau Grupa A de streptococi β hemolitici.

reactive arthritis

Inflamația faringiană precede debutul bolii cu o perioadă asimptomatică care poate fi variabilă. Este nevoie de tratament cu antibiotice pentru a trata infecția faringiană, a opri stimularea sistemului imunitar și a preveni dezvoltarea de noi infecții, deoarece noile infecții pot provoca un nou atac al bolii. Riscul unui nou atac este mai mare în primii trei ani de la debutul bolii.

Semnele și simptomele de artrită reactivăîn general, începe de la una până la trei săptămâni după expunerea la o infecție declanșatoare. There is no single lab test used to diagnose reactive arthritis.

RAA nu este o boală ereditară, deoarece nu poate fi transmisă de la părinţi direct la copiii lor. Cu toate acestea, există familii cu mai mulți membri care au dezvoltat RAA. Acest lucru se poate datora unor factori genetici asociați cu posibilitatea de transmitere a infecțiilor reactive arthritis de la o persoană la alta.

MeSH terms

Infecția streptococică este transmisibilă prin căile respiratorii și în salivă. Boala poate fi prevenită? Mediul de viaţă şi tulpina streptococului sunt factori importanţi pentru apariţia bolii, dar în practică este greu de prevăzut cine va face boala. Artrita și inflamația inimii sunt cauzate de răspunsul imun anormal împotriva proteinelor streptococului. Anumite tipuri de streptococ au o probabilitate mai mare de a cauza boala.

Citate duplicat

Aglomeraţia este un factor important de mediu, deoarece favorizează transmiterea infecţiei. Prevenirea RAA se bazează pe diagnosticul prompt și tratamentul cu antibiotice antibioticul recomandat este penicilina al faringitei streptococice la copiii sănătoși.

RAA în sine nu este contagios, dar faringita streptococică este contagioasă. Streptococii se transmit de la o persoană la alta și, prin urmare, infecția este asociată cu aglomerarea în locuințe, școli sau săli de sport.

Reactive arthritis Definition Reactive arthritis occurs due to a bacterial infection affecting the bowel or the urogenital area. The bacteria present in the joints which are considered to be the cause of reactive arthritis, but which cannot be identified with the serum culture, are usually gram-negative: Salmonella, Shigella, Yersinia, Chlamydia. Symptoms The onset of this type of arthritis is represented by the impairment of a single joint or by the asymmetrical oligoarthritis affecting: the knees, the ankles, the joint of the hand or fingers. At local level, there are inflammations, redness, heat and of course pain.

Spălarea atentă a mâinilor și evitarea contactului apropiat cu persoanele cu infecții faringiene cu streptococ sunt importante pentru a opri răspândirea bolii. RAA se manifestă de obicei printr-o combinaţie de simptome, care poate varia de la un pacient la altul.

DOI: We examined 16 patients with s-JIA and reported the clinical manifestations, laboratory data, treatments and outcomes.

Urmează după o faringită sau amigdalită streptococică netratată cu antibiotice. Faringita sau amigdalita pot fi recunoscute prin: febră, dureri în gât, dureri de cap, faringe reactive arthritis roşu şi amigdale mărite, roşii, cu secreţii purulente, ganglioni limfatici măriţi și dureroși în zona gâtului.

Reactive arthritis

Cu toate acestea, aceste simptome pot fi uşoare sau chiar absente la copiii de vârstă şcolară şi la adolescenţi. După ce infecția acută a fost vindecată, există o perioadă asimptomatică de săptămâni.

reactive arthritis

După această perioadă copilul poate prezenta febră și semnele bolii descrise mai jos. Artrita Artrita afectează de obicei mai multe articulaţii mari în același timp sau trece de la o articulație la alta afectând una sau două articulații în același timp genunchi, coate, glezne sau umeri.

Este numită "artrită saltantă și tranzitorie".

Перевод "reactive arthritis" на румынский

Artritele la nivelul mâinilor și coloanei cervicale sunt mai puțin frecvente. Durerea articulară poate fi severă, chiar dacă tumefierea nu este foarte vizibilă.

 • Juvenile idiopathic arthritis presenting with prolonged fever
 • Often they will have lifelong arthritis.
 • Разреши мне придти и побеседовать с Элвин невежливо мотнул головой.
 • Dacă articulația doare în timp ce se vindecă
 • ‪Simona Banicioiu Covei‬ - ‪Google Academic‬
 • arthritis - Traducere în română - exemple în engleză | Reverso Context

Trebuie menţionat că durerea dispare de obicei imediat după administrarea de medicamente anti-inflamatorii. În această boală aspirina este cel mai utilizat medicament anti-inflamator.